Deponuz İçin Güvenlik Kamera Sistemi Seçerken Bilmemiz Gereken Bazı Kriterler ve Tavsiyeler

 Güvenlik ihlalini engellemek amacıyla kullanılan CCTV veya yaygın kullanımıyla İzmir Kamera Sistemleri, hayatımızın bir parçası haline geldi. CCTV sisteminin, tüm şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir. Peki, güvenlik kamera sistemi seçerken bilmemiz gerekenler nelerdir? Sisteme ait hangi özellikler hakkında bilgimiz olmalıdır? İzmir Güvenlik kamera sistemleri tavsiyeleri ile satın alma kararı verirken bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır.



İhtiyaca göre en uygun sistemi seçebilmek için, sistemi 3 ayrı aşamada incelemeliyiz:

  1. Kamera seçimi
  2. Kayıt sistemi seçimi
  3. İzleme sistemi seçimi

Şimdi bu aşamaları ve IP kamera/güvenlik kamerası tavsiyelerini ayrı ayrı inceleyelim:

Kamera seçimi: 

  1. Kameranın kullanım alanı Öncelikle kameranın kullanılacağı yerin belirlenmesi (iç ortam veya dış ortam) ve ortam koşullarına göre kamera kasası seçimi yapılması en doğru hareket olacaktır. Dış ortamda kullanılacak kameraların muhafazalı olmasına özen gösterilmelidir. Bu sebeple genellikle dış ortamda IP koruma sınıflarından birine (IP65, IP66 vb.) dahil olan bullet kamera veya muhafazalı kutu kamera kullanılmaktadır. Örneğin IP66 sınıfındaki muhafazalar, toza ve belli süreli güçlü su temasına karşı korumalıdır.
  2. Çözünürlük Bir sonraki aşama istenen çözünürlük değerinin belirlenmesidir. IP CCTV sistemle ile analog CCTV sistemleri arasındaki en önemli farklardan biri yüksek çözünürlüktür. Büyük boyutlu ve kaliteli görüntü istendiğinde, IP CCTV bir adım öne çıkmaktadır. Örneğin askeri bir alanda tüm bölgeye hakim olmak güçtür, bu sebeple yüksek çözünürlüklü zoom kamera kullanmak çok daha uygun olacaktır. Aynı şekilde AVM ve halka açık alanlarda güvenlik ihlali (hırsızlık vb) çok fazla olduğundan, yüksek çözünürlüklü ve şık tasarımlı kameralar seçilmelidir.
  3. Teknoloji Bir sistemi kurarken yalnızca üst yapının tasarlanması yeterli olmaz. Kablolama maliyetini en aza indirecek şekilde alt yapı da tasarlanmalıdır. Örneğin, IP kameraların beslemesi için PoE teknolojisi kullanılabilir. Bu teknolojiye göre kameraların enerjileri PoE switchler(internet kablosu) kullanılarak verilebilmektedir. Bu sayede elektrik kablosu için ayrıca bir bütçe ayırmaya gerek kalmayacaktır. 
  4. Ek özellikler Kameranın konumlandırılacağı yerin ışık yoğunluğu da kamera seçiminde önemli bir faktördür. Gündüz, arka plandan gelen ışık miktarının fazla olması sonucu görüntülenmesi istenen kısım net olarak algılanmayabilir. Daha anlaşılabilir bir görüntü elde etmek amacıyla WDR (Wide Dynamic Range), BLC (Back Light Compensation), HLM (High Light Masking) gibi ışık patlamalarını engelleyen özelliklerin olması gereklidir.  Gece görüşünün net olarak algılanması istenen yerlerde ICR'lı (IR Cut Filter) veya IR ledli kameraların kullanılması gereklidir. IR spotlar da kameraların görüş açısı içerisinde gerekli ışık değerini sağlamak için kullanılabilir. Detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz; İzmir Kamera Sistemleri Teknolojileri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir Asansörlü Nakliyat Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Eşya Depolama Süreci Nasıl İlerlemekte ?

İZMİR EVDEN EVE ASANSÖRLÜ NAKLİYAT FİYATLARI