Taşınırken Ev Toplama Teknikleri | Buca Evden Eve Nakliyat

 Taşımayı planlıyorsanız bir ay önceden yavaş yavaş evi toplamaya başlamanızı öneriyoruz. Biliyoruz taşınmak çok sık gerçekleştirilen bir tecrübe değildir. Çakıtoğlu Nakliyat’a elde ettiğimiz verilere göre ortalama 5 yılda bir taşınıyoruz. Bu da bir önceki tecrübeyi yaşayalı uzun bir süre olduğunu gösteriyor. Bir önceki taşımada uyguladığımız güzel teknikleri bile unutmuş olabiliriz. Tüm bu gerekçeler bize taşınmadan önce biraz araştırma yapıp internette paylaşılan ve yazılan en iyi ev toplama tekniklerini incelememiz gerektiğini söylüyor.




Bizde edindiğimiz tüm tecrübeleri paylaşmaya çalışıyoruz yararlı olması dileğiyle…

Beş yıllık bir tecrübeden sonra şunu sürekli tavsiye ediyoruz. Giysilerinizi, mutfak eşyalarınızı, kitaplarınızı ve diğer ufak tefek eşyaları eğer zamanınız ve imkanınız varsa siz paketleyin. Ama mobilya ve beyaz eşyaları nakliyat firması paketleyip kurulumunu yapsın.

Ancak eğer bu yazımızda diğer ihtimali de yani tüm ev eşyalarının paketlenmesi, demontaj ve yeni evde kurulumu aşamalarına da değineceğiz. Özellikle beyaz eşya ve mobilyaların nasıl paketlenmesi gerektiğine de detaylı olarak değineceğiz.

Koli Biriktirmeye Başlayın

Taşınmaya karar verdikten sonra artık çevrenize başka bir göz ile bakmanızı öneriyoruz. Kimsenin işine yaramaz dediği koliler, beyaz eşya paketlenmesi için kullanılan straforlar sizin çok işinize yarayacaktır.

Market, beyaz eşya ve mobilya mağazalarından koli ve paketleme malzemesi isteyebilirsiniz. Özellikle beyaz eşya ve mobilya mağazalarını es geçmeyin çok iyi paketleme malzemelerini buralarda bulabilirsiniz. Ben ilk şehirlerarası evden eve nakliyat işim için paketleme malzemesi ararken beyaz eşya mağazasının kapı önüne koyduğu büyük koli ve beyaz eşya straforlarını alıp buzdolabı ve çamaşır makinesini sıfır nasıl geldiyse öğle paketlemiştim.

Eğer buralardan ücretsiz koli bulma imkanınız yoksa artık her ilçede olan ambalaj ürünleri satan bir dükkana uğrayıp buralardan balonlu naylon ve koli satın alabilirsiniz. İkinci seçeneğiniz internetten bu ürünleri sipariş etmek tercih sizin…

Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

Yeni evinize götürmek istemediğiniz eşyaları belirlemeye başlamalısınız. Gerçekten ihtiyaç duymadığınız eşyaları bağışlayın, satın veya atın. Böylece daha az eşyayı paketlemek ve taşımak durumunda kalırsınız. Bu işe başladığınız zaman evden torbalarla fazlalık çıkacaktır.
Bu eşyalara karar verirken yeni evinizi de göz önünde bulundurun, eğer daha küçük bir eve taşınıyorsanız bazı eşyalarınız yeni evde kendine yer bulamayabilir. Bu olasılığı da dikkate almanızı öneriyoruz.

Paketlemeyi Planlamaya Başlayın

Paketlemeye başlarken sık sık kullanmadığınız eşyaları yavaş yavaş kolilere doldurmaya başlayın. Paketleme sırayla başlayın. Her oda için farklı bir planınız olabilir. Hazırladığınız koliler hangi odanın ise o odanın bir köşesine dizebilirsiniz. Paketleme sıralamasını aşağıdaki gibi yapabilirisiniz. Ancak herkesin kendi planını hazırlaması her zaman daha doğrudur.

Paketlemeye hangi eşyalardan başlamalı?

1- Değerli eşyalar, nakit ve değerli evraklar
2- Kitaplar
3- Biblo ve tablolar
4- Gümüşlük içleri ve çekmeceler
5- Çarşaf ve diğer ev tekstilleri
6- Kışlık veya yazlık giysiler ve ayakkabılar
7- Az kullanılan mutfak eşyaları
8- Mutfak elektronik eşyaları
9- Taşınma günü ise kalan mutfak eşyaları ve giysiler paketlenir

Giysiler ve Ev Tekstili İçin Paketleme Önerileri

Bu eşyaların kırılma gibi endişe olmadığı için istediğiniz tip kolilere bu eşyaları doldurabilirsiniz. Yalnız bu eşyaların kirlenme ve tozlanmalarını önlemek için önce bir büyük bir çöp poşetine yerleştirdikten sonra koliye konulursa her türlü kirlenme veya ıslanma ihtimallerinden korunmuş olur.

Giysilerinizi büyük çöp poşetlerine yerleştirdikten sonra koliye yerleştirmeden önce elektrik süpürgesi ile poşetin içindeki havayı boşaltın ve poşetin ağzını kapatın. Böylece giysileriniz çok daha az yer kaplayacaktır.

Kaynak: Buca Evden Eve Nakliyat

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir Asansörlü Nakliyat Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Eşya Depolama Süreci Nasıl İlerlemekte ?

İZMİR EVDEN EVE ASANSÖRLÜ NAKLİYAT FİYATLARI