Ev Taşırken Eşyalar Nasıl Korunmalı ?

 Yeni bir eve taşınmak üzeresiniz. Bu, tüm hayatınızı sarsabilecek bir olaydır. Uzun zamandır yaşadığın bir yere ayrılmak kolay değile Zaman zaman ve bazen yüzlerce kilometre yol kat edersiniz Anka Nakliyat ile  İzmir Evden Eve Nakliye sırasında size önceki varlığınızı hatırlatan nesnelerin bir kısmı kaybolabilir, hasar görebilir veya kırılabilir. Bu tür olayları önlemek için profesyonel nakliyecilere güvenebilirsiniz. Bununla birlikte, çoğu insan bunu kendileri yapmayı tercih ediyor, ancak bunun için mülkünüzü nasıl düzgün şekilde paketleyeceğinizi bilmeniz mi gerekiyor?

izmir evden eve nakliye



 İyi paketlenmiş bagajlarla mülk kaybetme şansı önemli ölçüde azalır. Bu yazıda, bir daireye veya yeni bir eve taşınırken ev eşyalarını nasıl düzgün bir şekilde paketleyeceğinizi öğreneceksiniz.

 Taşıma ve yer değiştirme hazırlıkları için özel dikkat ve özen gerektiren en kırılgan eşyalarla başlayalım.

İzmir'in en önde gelen Evden Eve Nakliyat ve Asansörlü Nakliyat şirketlerinden biri olan İzmir Evden Eve Nakliyat - Anka Nakliyat birkaç öneride bulununmakta konu ile alakalı...


1.                      Eşyaları kendi ellerinizle toplayın. Her evde her zaman özel hazırlık gerektiren birçok şey ve taşınması gereken ambalaj ihtiyacı vardır. Bunlar, karton kutulara yerleştirilen kırılgan cam kaplardır. Buradaki incelik, "Cam" veya "Dikkat Kırılgan" ı görünür bir yere yerleştirmek ve altını işaretlemektir. İnanın bana, bu, taşıyıcıların uygun şekilde taşınması ve arabadaki bagajların düzenlenmesi için çok yardımcı oluyor.


2.                       Televizyonların ve monitörlerin ambalajı da çok önemli bir noktadır. Modern plazma ve LCD ekranlar eskilere göre çok daha hassastır, bu nedenle bazı kurallara uymak gerekir. Bunları taşımanın en iyi yolu, onları bir köpük kutuya koymaktır ve eğer polyester köpük ambalajınız yoksa, boşlukları doldurmak için gazete veya yumuşak şeyler kullanabilirsiniz. TV'ler dik olarak hareket ettirilmeli ve uygun şeylerin arasına taşınmalıdır.


3.                      Akvaryumun paketlenmesi ve taşınması. Normal bir ortam yaratmanın temel koşulu, akvaryum için normal sıcaklığı korumaktır. Bunun için balıklar kapaklı ve akvaryumdan su alınmış bir kaba konulmalıdır. Uzmanlar, taze suyla seyreltilmiş ve önceden hazırlanmış akvaryuma balıkları dökmek için yeni yerin olmasını tavsiye ediyor.


4.                      Resimlerin taşınması. Özellikle eski resimler, baz kat boyaya zarar vermemek için özel bakım gerektirir. Neme izin vermemek ve hareket halindeyken sıcaklık değişikliklerini veya tozun varlığını ortadan kaldırmak önemlidir. Resim çerçeveden güvenli bir şekilde çıkarılabiliyorsa, en iyisi onu özel bir kaba aktarmaktır, ancak bu mümkün değilse, tüm resmi ağır bir kağıda sarmak daha kolaydır. Çerçeve, köşeleri kalın karton ile koruyacak şekilde paketlenmiştir.


5.                      Vazolar, fincanlar ve diğer kırılgan eşyalar nasıl paketlenir? Evde her zaman kolayca kırılan birçok şey vardır. Bunları taşırken, kırılgan nesnelerin birbirleriyle temas etmesine izin vermemek önemlidir. Bu nedenle, onları paketlerken, kutuda boş alan bırakmayan buruşuk gazete, ambalaj kağıdı, havlu kullanın. Kutu ayrı bölümlere ayrılabilir ve içinde kırılgan şeyler olduğunu hafif bir kalemle yazmayı unutmayın. Porselen figürinler ve kristal kaplar önceden hazırlanmış rulolara folyo ile sarılabilir veya herhangi bir ürünü basit bir çorabın içine yerleştirerek (çok etkili bir şekilde).


6.                      Avizelerin paketlenmesi. Mümkünse avizeyi parçalara ayırmak iyidir, ancak bu mümkün değilse, büyüklüğünde bir kutu bulmanız ve yerine kilitleyerek folyo ile kapatmanız gerekir.


7.                      Aynaların ve camın paketlenmesi. Aynanın ön tarafı kalın karton ile sabitlenir ve koli bandı ile sabitlenir. Taşıma sırasında üzerine yumuşak bir şey konulmalıdır. Durum karton, kağıt ve gazete arasına yerleştirilen camla aynıdır. Sonra hep birlikte karton ve kalın bir beze sarılır veya bantla sıkıca tutturulur.


8.                      Bitkilerin taşınması. Çoğunlukla bitkiler eski yerde bırakılır, ancak bazen "yeşil dostları" terk edip karmaşık bir yer değiştirme yapamayız. Onlara özellikle kışın uygun ulaşım sağlamamız gerekiyor. Yüklemeden önce çiçek ve bitkilerin sulanmasına gerek yoktur. Küçük bitkili saksılar, standart kutularda, birbirine çarpmayacak şekilde iç bölmelerle ayrılmış olarak paketlenebilir. Uzun boylu bitkiler karton ve folyoya sarılabilir.


9.                      Kitapları paketlemek. Kitaplar küçük ama bir araya geldiklerinde çok ağır oluyorlar. Sadece en değerli olanlarını alıp geri kalanını kütüphaneye bağışlayıp bağışlayamayacağınızı düşünün. 30 kg'a kadar küçük ambalajlarda paketlenmektedir. ve çantalara veya çuvallara yerleştirilir.


10.                 Giysi, ayakkabı, tekstil, yatak çarşaflarının paketlenmesi. Giysiler tasnif edildikten sonra seyahat çantalarına, bavullara ve hatta çantalara yerleştirilebilir. Yerden tasarruf etmek için kışlık giysiler, yorganlar, yastıklar ve diğer hacimli eşyalar vakumlu paketlerde taşınabilir. Yatak çarşafları, giysiler, tekstil ürünleri, perdeler plastik torbalarda ve ayakkabılarda - kutularda taşınmaya uygundur.


11.                 Taşıma sırasında tozlar, şampuanlar, jeller ve diğer ev kimyasalları ayrı bir kutuda bulunmalı ve bir keçeli kalemle işaretlenmelidir.


12.                 Ev aletlerinin paketlenmesi. Buzdolapları, mikrodalgalar, çamaşır makineleri ve bulaşık makineleri yaklaşık olarak aynı modelde paketlenmiştir. Örneğin, bir buzdolabının ambalajını düşünün. Çözülme ve yıkamaya geçmeden önceki gece arzu edilir. Hareket ederken iç yüzeye zarar vermemek için kapları ve çeşitli levhaları çıkarmak gerekir. Duvarları karton ve streç filmle sarın. Eski buzdolaplarından bazıları kompresörü durdurmanızı gerektirir, ancak yeni modellerde bu gerekli değildir.


Çamaşır makinesi de nakilden önce hazırlanmalı ve hortumlar boşaltılmaya bırakılmalıdır. Arka, geniş bir şeritle kapatmak ve mühürlemek daha iyidir. Tambur üzerine montaj vidaları yerleştirilebilir ve yolculuk sırasında yumuşak oyuncaklar, çarşaflar, havlular doldurularak gevşemeden korunabilir.


Not: Eğer İzmir Evden Eve Nakliyat Hizmetinden Faydalanmaz iseniz ... Ulaşım için bir minibüs seçerken, dairenizdeki en yüksek nesne tarafından yönlendirilmelisiniz. Çoğu zaman bu, dik pozisyonda taşınması önerilen buzdolabıydı.


Kaynak: Anka Nakliyat - İzmir Evden Eve Nakliyat 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir Asansörlü Nakliyat Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Eşya Depolama Süreci Nasıl İlerlemekte ?

İZMİR EVDEN EVE ASANSÖRLÜ NAKLİYAT FİYATLARI