Taşınma Yardımı Nedir?


Taşınma Yardımı Nedir?
Türkiye'deki yardımlardan biri olan kira ve taşınma yardımı, kentsel dönüşüm ile beraber gündeme gelen ve Türkiye'deki kiracılara yapılan bir yardım çeşididir. Bu yardımın temel amacı maddi durumu kötü olan fakat kentsel dönüşümden de faydalanmak için ikamet ettiği evinden çıkmak zorunda kalan kiracıların zor durumda kalmamalarını sağlamaktır. Bu yardıma başvuracak kiracıların taşınma ve kira masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır. Taşınma yardımından faydalanmak için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne ilgili belgelerle birlikte dilekçe yazarak başvurabilirsiniz.

Taşınma Yardımından Kimler Faydalanabilir?
2012 yılından beri Türkiye’de geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm süreci başlamıştır. Bu kentsel dönüşümün amacı ise doğal afet riski olan alanlarda ve bu alanların dışında olan riskli binaların olduğu yerlerde güvenli hayat şartlarını halka sunmaktır. Dönüşüm sürecinin bir parçası olarak, kişilerin güvenliğini tehlikeye atabilecek durumların devlet aracılığıyla ortadan kaldırılması için düzeltme, iyileştirme ve yenileme çalışmaları yapmaktadır. Kentsel dönüşüme dahil edilen bir binada veya iş yerindeki kiracıların zor durumda kalmaması için makul şartlar oluştuğunda kira ve taşınma yardımı sağlanmaktadır. Bu yardımdan faydalanabilmek için kiracıların 6306 sayılı kanun dahilinde sözleşme ile tahliye edilmiş olmaları gerekmektedir.

Taşınma Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Konut veya iş yeri kiracıları taşınma yardımı başvurusu yapabilirler. Hem konut hem iş yeri kiracılarının taşınma yardımı başvurusunu yapabilmeleri için gerekli olan bazı belgeleri yanlarında hazır olarak ilgili yere teslim etmeleri gerekmektedir.

Konut Kiracıları İçin Gerekli Belgeler;
·         İlgili kurumdan alınacak başvuru formu
·         Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı
·         Adrese dayalı nüfus kayıt örneği (veya kiracının adına kayıtlı son 3 aya ait elektrik, su veya doğalgaz faturası)
·         Nüfus Müdürlüğü’nden alınan yeni adrese dayalı nüfus kayıt örneği
·         Riskli yapı belirtme yazısı
·         Kamu bankalarından birinde açılan vadesiz hesap cüzdanının fotokopisi

İş Yeri Kiracıları İçin Gerekli Belgeler;
·         İlgili kurumdan alınan başvuru formu
·         Nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı
·         Riskli konut adresine ait vergi levhası
·         Taşınılan adrese ait vergi levhası
·         Riskli yapı belirtme yazısı
·         Kamu Bankalarından birinde açılan vadesiz hesap cüzdanının fotokopisi


Kaynak: Elyar Nakliyat

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir Asansörlü Nakliyat Hakkında En Çok Sorulan Sorular

Eşya Depolama Süreci Nasıl İlerlemekte ?

İZMİR EVDEN EVE ASANSÖRLÜ NAKLİYAT FİYATLARI